Percheziții DIICOT în șase județe și în Capitală într-un caz de evaziune fiscală

Percheziții DIICOT în șase județe și în Capitală într-un caz de evaziune fiscală

Procurorii DIICOT efectuează miercuri dimineață 42 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Cluj, Alba, Bihor, Timiș, Călărași și în București, ancheta vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Totodată, 40 de suspecți și martori vor fi duși la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2011 — octombrie 2014, 33 de suspecți au constituit un grup infracțional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat.

La percheziții participă și polițiști din cadrul BCCO București, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timișoara și SCCO Călărași, precum și efective de jandarmi din județele unde s-au făcut percheziții.

Ancheta este condusă de procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”