Percheziţii DNA în TELEORMAN/Este vizat fostul prefect PDL Teodor Niţulescu

Percheziţii DNA în TELEORMAN/Este vizat fostul prefect PDL Teodor Niţulescu

DNA a ajuns şi în fieful lui Liviu Dragnea. De această dacă însă nu sunt vizaţi oamenii PSD, ci liderul judeţean al PDL.

Procurorii DNA au deschis în Teleorman, unde fac percheziţii la primării şi la Spitalul TBC din Roşiori de Vede. Fostul prefect al județului, Teodor Nițulescu, preşedintele PDL Teleorman, a fost luat pe sus de mascați și dus la audieri. Acesta este acuzat că a impus spitalului să aciziţioneze anumite produse. De asemenea, acesta dicta Gărzii Financiare să efectueze controale la anumite firme sau intervenea pentru scutirea de controale a altor firme.

Potrivit exclusivnews.ro, în tot județul au descins 27 de mașini ale Jandarmeriei, împreună cu procurori DNA și ofițeri de la intervenții speciale.

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe fostul prefect al Județului Teleorman în perioada 2009-2012, Teodor Nițulescu, de incompatibilitate și de fapte de corupție.

NIȚULESCU Teodor a fost numit în funcția de Prefect al Județului Teleorman la data de 02.10.2009, conform H.G. nr. 1139/2009.

În perioada 17.02.2011 – 27.10.2011, NIȚULESCU Teodor a deţinut calitatea de asociat unic în cadrul S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L.

În calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman Nițulescu a realizat un folos material pentru rudele sale de gradul I, având în vedere modalitatea în care au fost solicitate și alocate fondurile pentru deszăpezirea drumurilor, modalitatea în care au fost încheiate contractele de către S.C. VENUS MOB S.R.L. (societate în cadrul căreia fiii lui NIȚULESCU Teodor dețin calitatea de asociat și funcția de administrator) și efectuate plățile.

În 10.02.2012, NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman, în calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, a solicitat Guvernului României, ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi viscol, alocarea de fonduri pentru activităţile şi măsurile preventive ce se vor întreprinde de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Teleorman. La aceeași dată, 10.02.2012, între Primăria Comunei Stejaru și S.C. VENUS MOB S.R.L. a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 85/21.02.2012, s-au alocat pentru Comuna Stejaru și Comuna Vedea din Județul Teleorman sumele de 20 mii Lei, respectiv, 30 mii Lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol, în vederea executării unor lucrări operative privind deszăpezirea drumurilor comunale şi judeţene. Primăria Comunei Vedea a încheiat, la data de 22.02.2012, cu S.C. VENUS MOB S.R.L., un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Niţulescu Iulian Mihai şi Niţulescu Radu Codruţ, fiii lui NIȚULESCU Teodor, sunt asociați (23.03.2011 – prezent) și administratori (27.10.2011 – prezent) în cadrul societăţii comerciale S.C. VENUS MOB S.R.L.

În 20 octombrie 2011, Abu Salem Luiza, corespondenta B1 TV la Teleorman a fost bruscată, înjurată și amenințată de Teodor Nițulescu, prefectul jduețului Teleorman. Jurnalista împreună cu operatorul B1 TV, au intrat în clădirea Prefecturii Teleorman pentru a vorbi cu prefectul.

Soţia fostului prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, este un important om de afaceri al urbei. Evenimentul Zilei scria în urmă cu mai mulţi ani că Mariana Niţulescu este patroana firmei "JVC ROCRISS" SRL, societate înfiinţată în 1998, cînd Teodor Niţulescu era primar al municipiului Alexandria. La scurt timp după înfiinţare, societatea nevestei actualului prefect a luat unul dintre cele mai mari spaţii comerciale din oraş, la parterul unui bloc situal în centrul municipiului. Nevasta prefectului a amenajat în acel spaţiu cel mai mare magazin de mobilă din oraş. Această nu este singură afacere a nevestei "baronului" Niţulescu: firma soţiei prefectului se ocupă şi de comerţul cu îngrăşăminte agricole şi mai deţine o moară industrială în localitatea Nanov (lîngă Alexandria), chiar lîngă sediul firmei "Saifcar", patronată de prefect.

Comunicatul integral al DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2009 – 2012.

În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în județul Teleorman, din care patru sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...