Percheziții DNA la Brașov. Trei judecători şi un deputat sunt implicați în retrocedări ilegale de păduri

Percheziții DNA la Brașov. Trei judecători şi un deputat sunt implicați în retrocedări ilegale de păduri

Mai multe descinderi au loc la această oră în Braşov. Perchezițiile se referă la retrocedarea ilegală a 90.000 hectare de pădure și 100 hectare de teren agricol. În dosar sunt implicați trei judecători, un parlamentar şi un avocat.

Comunicat DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.

În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice..

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia