Percheziții DNA la președintele Camerei de Comerț Cluj

Percheziții DNA la președintele Camerei de Comerț Cluj

În această dimineață, procurorii DNA Cluj au descins la mai multe adrese care, din primele informații au legătură cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu.

Investiția derulată de CJ Brașov și CJ Mureș se ridică la peste 400 de milioane de lei, adică 90 de milioane de euro. Prejudiciul propriu zis este de opt milioane de lei, susțin surse bine informate.

Într-un comunicat al DNA București se arată că acțiunea procurorilor are legătură cu investiții derulate din fonduri europene. Din primele informații, ancheta vizează derularea unei privind construirea unei stații de epurare a apelor menajere de la Ocna Sibiu și Luncani. În primul caz, licitația a fost anulată de beneficiar după ce a fost câștigată de Napoca SA, pe motiv că proiectul nu corespunde cerințelor proiectului. În al doilea caz, este vorba tot despre o investiție care privește construirea unei stații de epurare, la Luncani, județul Mureș, investiție care a fost finalizată dar nu a fost recepționată.  ”Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014”, se arată în comunicat.

În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Ancheta este condusă de procurorii anticorupție. Tot din primele informații procurorii DNA au descins la locuința președintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia. Oficial, acționarul majoritar al SC Napoca SA a anunțat revocarea din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, la Adunarea Generală a Acționarilor care a avut loc în februarie 2015. A doua zi după ce a aflat de această intenție, Dimitriu și-a anunțat demisia.

Biroul acestuia de la societatea Napoca, care nu a fost eliberat, a fost sigilat de procurorii DNA. Numele societății Napoca Construcții apare într-un alt dosar de corupție care vizează construirea fără autorizație și fără licitație a unei platforme betonate care este folosită pentru parcarea avioanelor, în incinta Aeroportului Internațional Cluj Napoca. Actionarul majoritar al acestei firme, omul de afaceri Ioan Bene, a fost arestat pentru mai bine de cinci luni pentru dare de mită. Bene este acuzat că i-ar fi dat mită președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat la rândul lui pentru luare de mită, pentru a primi contractul privind asfaltarea platformei betonate.

În trecut, Ștefan Dimitriu care este de profesie inginer constructor a fost unul dintre liderii importanți ai PSD Cluj, în prezent fiind președintele organizației județene a UNPR, formațiune politică care este condusă de ministrul de interne, Gabriel Oprea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”