Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

Procurorii DNA au descins, vineri dimineaţa, la Primăria Timișoara, în baza unui alt mandat de percheziție emis de un judecător. Polițiștii delegați de procurorii anticorupție de la structura centrală au venit să ridice alte documente tot în dosarul mega-fraudei cu imobile restituite în baza în baza Legii 112/1995, potrivit pressalert.ro.

Pe 28 aprilie 2015, anchetatorii au descins pentru prima oară la Primăria Timișoara, ridicând toate dosarele cu contracte de vânzare-cumpărare. Ancheta vizează toate contractele din 1996 până în prezent, câteva dintre dosare fiind semnate şi de primarul Nicolae Robu. În aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare.

Investigațiile vizează modul în care s-au făcut restituirile, multe dintre ele fiind făcute în afara prevederilor legii – multe apartamente sau vile au fost vândute la prețuri mici unor persoane care la momentul intrării în vigoare a legii nu erau chiriașe, deși acest lucru era obligatoriu. O altă metodă folosită de fentare a legii a fost declaraţiile în fals date de cei care cumpărau imobilele, la scurt timp după ce deveneau chiriasi, că nu au mai deţinut anterior alte proprietăţi. Printre beneficiarii tunurilor imobiliare de la Primăria Timişoara s-au aflat şi procurori, judecători sau avocaţi.

Percheziţia de astăzi are ca scop ridicarea originalelor tuturor contractelor de închiriere care au stat la baza semnarea contractelor de vânzare – cumpărare în baza legii 112.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”