Percheziţii DNA la sedii CNADNR din Bucureşti şi 6 judeţe/UPDATE

Percheziţii DNA la sedii CNADNR din Bucureşti şi 6 judeţe/UPDATE

Licitaţii trucate de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au intrat în atenţia DNA, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, DNA a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, în dosarul în care au avut loc, vineri dimineaţa, 30 de percheziţii la adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov, la CNADNR - sediul central din Bucureşti şi Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov.

Potrivit surselor citate, la CNADNR şi la direcţiile vizate a fost influenţată atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi de întreţinere a autoturismelor din dotarea instituţiilor.

Firmele care ar fi primit contracte prin licitaţii tricate, pe bază de clientelism politic, sunt SC Eurospeed SRL, Sc Ro-Maryo SRL, Sc Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, Sc Olflav Impex SRL, mai spun sursele citate.

Percheziţiile ar mai viza reşedinţa din municipiul Iaşi a lui Marius Eugen Ostaficiuc (membru PSD) şi a lui Marius Constantin Pătraşcu, patronul unei firme locale.

Procurorii DNA efectueaza vineri dimineata perchezitii in Bucuresti si sase judete, care vizeaza Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale si Directia Poduri, scrie Agerpres, citand surse judiciare. Conform unui comunicat al DNA transmis vineri, se fac perchezitii la 30 de adrese din Bucuresti si judetele Ilfov, Suceava, Iasi, Cluj, Dolj si Brasov, dintre care 6 sunt institutii publice, iar restul sedii de firme si domiciliile unor persoane fizice.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008 - 2014.

În cursul zilei de 12 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 locații situate în mun. București și județele: Ilfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov din care 6 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, se spune în comunicatul DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...