Percheziții DNA și la firma lui Claudiu Florică (surse)

Percheziții DNA și la firma lui Claudiu Florică (surse)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează joi percheziții și la firma lui Claudiu Florică, fost șef Fujitsu în România și martor important în dosarul Microsoft, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Percheziții au loc și la domiciliul fostului tenismen Dinu Pescariu, precum și la o fundație a acestuia, la cel al fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și fostului consilier prezidențial Dorin Marian.

De asemenea, procurorii au percheziționat locuințele oamenilor de afaceri Dorin Cocoș și Remus Truică, afaceristului Nicolae Dumitru și fostului director SIE Cătălin Harnagea.

În total, DNA a descins la 56 de adrese din București și comune din județul Ilfov în dosarul Microsoft, privind fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, sunt vizate de percheziții sedii de societăți comerciale, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice.

"În cursul zilei de 16 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul București și comune din județul Ilfov, având destinația de sedii de societăți comerciale, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice", se precizează în comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”