Percheziții în București, Argeș și Dâmbovița la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda 'câștig'

Percheziții în București, Argeș și Dâmbovița la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda 'câștig'

Peste 30 de polițiști prahoveni efectuează, marți dimineață, percheziții domiciliare în București, Argeș și Dâmbovița la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda 'câștig', surse judiciare declarând, pentru AGERPRES, că cei bănuiți în cauză foloseau calități oficiale mincinoase, între care aceea de șefi de Poliție.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, anchetatorii efectuează în acest dosar șapte percheziții pe raza municipiului București, a municipiilor Pitești și Mioveni, din județul Argeș, și a localității Potlogi din județul Dâmbovița, nouă persoane urmând a fi aduse cu mandat la audieri.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, în perioada iulie-octombrie a acestui an, persoanele bănuite, folosindu-se de calități oficiale mincinoase, ar fi înșelat 11 persoane cu suma totală de peste 150 000 de lei.

Surse judiciare au declarat că cei bănuiți în cauză pretindeau că sunt șefi de Poliție, notari publici sau avocați.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei și Patrimoniului al Poliției municipiului Ploiești, iar la percheziții participă și jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”