Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani; prejudiciul - 2.100.000 lei

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani; prejudiciul - 2.100.000 lei

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare joi dimineață șapte mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județul Ilfov și pun în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat de presă al DGPMB. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 2.100.000 lei.

Din datele și probele administrate în cauză, începând cu luna februarie a.c., rezultă presupunerea rezonabilă că doi cetățeni străini au creat un circuit comercial fictiv, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

În urma documentării activității infracționale a bănuiților a rezultat faptul că, în perioada 2012 — 2014, aceștia au introdus în România cantități importante de articole de marochinărie și bijuterii artizanale, ulterior fiind distribuite prin intermediul a două lanțuri de hipermarketuri, la prețuri de peste 30 de ori mai mari decât valoarea de achiziție.

În perioada de referință, au fost înregistrate în contabilitatea societății importatoare facturi fiscale fictive provenite de la societățile fantomă în valoare de aproximativ 5.000.000 lei.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

5 Așa o fi?