Percheziții în orașele Lupeni, Vulcan și Cluj-Napoca la traficanți de droguri

Percheziții în orașele Lupeni, Vulcan și Cluj-Napoca la traficanți de droguri

Procurorii DIICOT au efectuat joi șapte percheziții pe raza orașelor Lupeni, Vulcan și Cluj-Napoca la locuințele membrilor unei grupări de traficanți de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, descinderile au avut loc în cadrul unei anchete desfășurate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, care vizează destructurarea unei grupări specializate în traficul de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din probele administrate rezultă că, în perioada mai — octombrie 2014, patru persoane au constituit pe raza municipiului Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj-Napoca, grup la care au aderat și alte persoane.

Membrii grupării au traficat canabis, rezină de canabis și au efectuat în mod ilegal operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive — AKB-48 F, substanță care se regăsește în anexa nr. 1 "substanțe psihoactive noi", notificate pentru prima dată în anul 2012 Sistemului European de Avertizare Rapidă în temeiul Deciziei nr. 2005/387/JAI a Consiliului "Din raportul anual 2012 al EMCDDA/EUROPOL".

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanță vegetală, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc și de mare risc.

De asemenea, au fost descoperite cântare și dispozitive folosite pentru porționarea și consumul drogurilor.

Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele a șapte membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-au aprovizionat cu substanțele interzise de la membrii grupării.

Toți cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT — BT Hunedoara în vederea audierii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”