Percheziții în Timișoara și Mehedinți. O clinică privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false

Șase percheziții au loc la această oră în Timișoara și Mehedinți. O clinică medicală privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false. Decontările ar fi fost făcute prin intermediul unui șef din CNAS Timiș.
 
 Procurorii de la Parchetul General desfășoară la această oră percheziții în șase locuri din Timișoara și Drobeta Turnu-Severin.

Descinderile au loc și la o clinică privată din Timișoara, la clinica SelfMed, condusă de soția politicianului local Flaviu Nicoară. Anchetatorii au informații că acolo erau decontate servicii medicale care nu erau efectuate, dar și rețete care erau decontate de angajații clinicii SelfMed cu sprijinul unor funcționari de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, mai exact din cadrul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă. Anchetatorii au descins și acasă la fostul șef al CJAS Timiș, Cristian Careba, care în prezent este directorul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă, suspectat că ar fi înlesnit decontările false. Nu este, de altfel, pentru prima dată când numele Nicoară și Careba se regăsesc într-un raport oficial al organelor de control, Curtea de Conturi, de la al cărui raport a pornit întreaga anchetă, semnalând de asemenea un contract suspect încheiat între CJAS și o firmă de curățenie aparținând lui Nicoară, deși firma înregistra datorii la stat și nu putea participa la licitație.

Prejudiciul estimat de procurori în cazul în care se desfășoară astăzi percheziții se ridică la 100.000 de lei. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor implicate în această rețea. 

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia