Percheziții în Timișoara și Mehedinți. O clinică privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false

Percheziții în Timișoara și Mehedinți. O clinică privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false

Șase percheziții au loc la această oră în Timișoara și Mehedinți. O clinică medicală privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false. Decontările ar fi fost făcute prin intermediul unui șef din CNAS Timiș.
 
 Procurorii de la Parchetul General desfășoară la această oră percheziții în șase locuri din Timișoara și Drobeta Turnu-Severin.

Descinderile au loc și la o clinică privată din Timișoara, la clinica SelfMed, condusă de soția politicianului local Flaviu Nicoară. Anchetatorii au informații că acolo erau decontate servicii medicale care nu erau efectuate, dar și rețete care erau decontate de angajații clinicii SelfMed cu sprijinul unor funcționari de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, mai exact din cadrul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă. Anchetatorii au descins și acasă la fostul șef al CJAS Timiș, Cristian Careba, care în prezent este directorul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă, suspectat că ar fi înlesnit decontările false. Nu este, de altfel, pentru prima dată când numele Nicoară și Careba se regăsesc într-un raport oficial al organelor de control, Curtea de Conturi, de la al cărui raport a pornit întreaga anchetă, semnalând de asemenea un contract suspect încheiat între CJAS și o firmă de curățenie aparținând lui Nicoară, deși firma înregistra datorii la stat și nu putea participa la licitație.

Prejudiciul estimat de procurori în cazul în care se desfășoară astăzi percheziții se ridică la 100.000 de lei. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor implicate în această rețea. 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

5 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!