Percheziții în Timișoara și Mehedinți. O clinică privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false

Șase percheziții au loc la această oră în Timișoara și Mehedinți. O clinică medicală privată ar fi decontat ilegal servicii și rețete false. Decontările ar fi fost făcute prin intermediul unui șef din CNAS Timiș.
 
 Procurorii de la Parchetul General desfășoară la această oră percheziții în șase locuri din Timișoara și Drobeta Turnu-Severin.

Descinderile au loc și la o clinică privată din Timișoara, la clinica SelfMed, condusă de soția politicianului local Flaviu Nicoară. Anchetatorii au informații că acolo erau decontate servicii medicale care nu erau efectuate, dar și rețete care erau decontate de angajații clinicii SelfMed cu sprijinul unor funcționari de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, mai exact din cadrul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă. Anchetatorii au descins și acasă la fostul șef al CJAS Timiș, Cristian Careba, care în prezent este directorul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă, suspectat că ar fi înlesnit decontările false. Nu este, de altfel, pentru prima dată când numele Nicoară și Careba se regăsesc într-un raport oficial al organelor de control, Curtea de Conturi, de la al cărui raport a pornit întreaga anchetă, semnalând de asemenea un contract suspect încheiat între CJAS și o firmă de curățenie aparținând lui Nicoară, deși firma înregistra datorii la stat și nu putea participa la licitație.

Prejudiciul estimat de procurori în cazul în care se desfășoară astăzi percheziții se ridică la 100.000 de lei. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor implicate în această rețea. 

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima