Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile, în Mureș, Harghita, Suceava și București

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile, în Mureș, Harghita, Suceava și București

Polițiști specializați în investigarea criminalității economice efectuează, joi dimineața, 72 de percheziții domiciliare, în județele Mureș, Harghita, Suceava și în municipiul București, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool, se arată într-un comunicat al IGPR.

Perchezițiile sunt desfășurate pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în comiterea de infracțiuni prevăzute de Codul Vamal și Codul Fiscal, contrabandă cu țigări și alcool.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane din municipiul Târgu-Mureș sunt bănuite că ar fi constituit o rețea ilegală de comercializare de țigarete netimbrate și alcool nefiscalizat, sustrăgându-se de la plata impozitelor și taxelor aferente.

La acțiune participă polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice — I.G.P.R., polițiști de investigare a criminalității economice din Mureș, Harghita, Suceava, de investigații criminale și de la acțiuni speciale, dar și jandarmi.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, fiind vizată activitatea infracțională a 7 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES/(AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...