Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA

Polițiștii efectuează joi patru percheziții, în municipiul București, la persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi cerut rambursări ilegale de TVA în valoare de aproximativ 900.000 de lei.

"La data de 2 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează o acțiune pentru destructurarea unei rețele infracționale, specializată în evaziune fiscală. Astfel, sunt efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București, cinci persoane urmând a fi aduse la audieri", informează un comunicat al IGPR, remis joi AGERPRES.

Din cercetări, s-a stabilit că, în circuitul infracțional, ar fi implicate cinci societăți comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie și una din SUA, prin intermediul cărora ar fi fost evidențiate operațiuni comerciale fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi evidențiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operațiuni de cumpărare fictive de produse software de la societățile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din SUA.

Valoarea produselor tranzacționate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.

"În baza acestor operațiuni, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi depus deconturi de TVA, în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei", se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul luptătorilor SIAS și beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...