Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în cadrul unei operațiuni internaționale de poliție (Interpol)

Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în cadrul unei operațiuni internaționale de poliție (Interpol)

Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute au fost confiscate în cursul lunii iunie într-o vastă operațiune de poliție care a implicat 115 țări, a anunțat joi Interpol, după mai multe operațiuni similare efectuate în anii precedenți, relatează AFP. Efectuată între 9 și 16 iunie, operațiunea 'Pangea VIII' a permis arestarea a 156 de persoane în întreaga lume și a dus la confiscarea a 20,7 milioane de medicamente contrafăcute în valoare estimată de 81 milioane de dolari (71 milioane de euro), a precizat organizația internațională de cooperare în domeniul poliției, cu sediul la Lyon (estul Franței).

Capturile record înregistrate în cursul operațiunii 'Pangea VIII', care viza în special vânzarea de medicamente contrafăcute prin site-uri ilegale, reprezintă mai mult decât dublul celor realizate în 2013 în cursul unei precedente operațiuni. Acțiunile efectuate de diferite forțe naționale de poliție din întreaga lume au permis suspendarea a 550 de anunțuri online ilegale pentru produse farmaceutice contrafăcute și închiderea a 2.414 site-uri.

Alături de aceste acțiuni în mediul online ce au condus de asemenea la destructurarea de sisteme de plată electronice și de livrare, perchezițiile efectuate pe teren au condus la descoperirea unor depozite de medicamente contrafăcute sau perimate, de exemplu în Indonezia, unde aceste produse erau destinate să aprovizioneze farmaciile.

'Cumpărarea de medicamente de pe site-uri ilegale poate fi riscantă — vă jucați cu sănătatea dumneavoastră', a avertizat unul dintre responsabilii Agenției britanice pentru medicamente, Alastair Jeffrey, citat în comunicatul Interpol.

Colaborarea internațională între Canada, Franța, Marea Britanie, SUA, Interpol și actori din sectorul privat, ca gigantul Google, a permis închiderea a două nume din domeniu ce vindeau un produs de regim ilicit și potențial mortal, 2.4 dinitrofenol (numit DNP), cunoscut printre adepții culturismului și ai regimurilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile