Peste 400 de funcționari publici protestează, de la ora 11,00, în Piața Victoriei

Peste 400 de funcționari publici protestează, de la ora 11,00, în Piața Victoriei

Peste 400 de membri ai Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), alături de reprezentanții Federației Columna și ai altor organizații sindicale, protestează luni, de la ora 11,00, în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei, solicitând autorităților condiții de muncă și de salarizare mai bune.

Protestatarii fluieră din vuvuzele, strigă lozinci precum 'Hoții!' și agită pancarte cu numele organizațiilor sindicale din care fac parte.

'Conform reglementărilor legale, salariul minim pe economie va fi, de la 1 iulie, de 1.050 de lei. În această situație, peste 60% dintre salariații din administrația publică locală vor fi plătiți sub nivelul sau, în cel mai bun caz, la nivelul salariului minim, fapt pe care îl considerăm total incorect. În plus, nu va mai exista nicio diferență de salarizare între un șofer sau o femeie de serviciu și un funcționar cu studii superioare. O altă revendicare se referă la aplicarea articolului 1 din Legea 71/2015 pentru aprobarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, pentru întreaga administrație și nu doar pentru angajații Parlamentului, Curții de Conturi, aparatului de lucru al Guvernului și a altor instituții plătite la același nivel. Acest articol corectează discrepanțele salariale pe aceleași funcții publice', a declarat președintele SNFP, Sebastian Oprescu.

Potrivit acestuia, sindicaliștii mai doresc și deblocarea negocierilor contractelor și acordurilor colective de muncă, dar și deblocarea acordării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță.

'Așteptăm să fim invitați în sediul Guvernului pentru a ne expune lista de revendicări, însă am înțeles că ministrul Muncii, Rovana Plumb, lipsește astăzi (luni — n. r.) din țară', a mai spus președintele SNFP.

Conform calendarului de proteste, protestul de luni urmează să se încheie la ora 13,00, acțiunile revendicative fiind programate și în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 11,00 — 13,00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia