Peste 4.000 de sindicaliști de la Cartel Alfa au protestat în Piața Victoriei

Peste 4.000 de sindicaliști de la Cartel Alfa au protestat în Piața Victoriei

Cei peste 4.000 de membri ai CNS Cartel Alfa, care au participat marți, la ora 11,00 la un miting de protest în Piața Victoriei, au încheiat, la ora 13,00, acțiunea revendicativă, fără să se înregistreze nici un fel de incidente.

Sindicaliștii au cerut în principal modificarea, în regim de urgență, a Legii Dialogului Social nr. 62/2011.

"Legea Dialogului Social trebuie modificată în regim de urgență, pentru a li se permite lucrătorilor români să-și depășească statutul de sclavi ai patronilor de companii. Dacă există voință politică, modificările legislative pe care le dorim se pot produce în data de 17 octombrie, când Plenul Parlamentului se va reuni pentru o nouă sesiune", a declarat Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa.

Acțiunile revendicative ale CNS Cartel Alfa au demarat pe 29 septembrie a.c., prin pichetarea, între orele 10,00 — 12,00, a sediului Ministerului Muncii. Pichetele au loc zilnic, de luni până vineri, timp de trei săptămâni, până vineri, 17 octombrie.

"Pentru că solicităm modificarea unei legi cu impact social major, respectiv Legea nr. 62/2011, la organizarea acțiunilor de protest am solicitat sprijin și din partea altor organizații sindicale, cum ar fi de exemplu Blocul Național Sindical sau CNSLR Frăția", a mai spus Bogdan Hossu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina