Peste o mie de persoane au donat sânge pentru victimele incendiului; bucureștenii s-au mobilizat și duminică

Peste o mie de persoane au donat sânge pentru victimele incendiului; bucureștenii s-au mobilizat și duminică

Peste 900 de bucureșteni au donat sânge pe parcursul zilei de sâmbătă pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, iar în cursul dimineții de duminică, alți 200 de donatori au fost înregistrați la Centrul de Transfuzie din Capitală. 

LIVE UPDATE Incendiu la clubul Colectiv din Capitală — 27 de morți și peste 150 de răniți (FOTO / VIDEO)

De asemenea, alte peste o sută de persoane așteptau la coadă pentru a intra în Centru și a face analizele necesare în vederea donării.

Dr. Neagu Florianda, șef de secție la Compartimentul Coordonare recrutare, testare și donare din cadrul Centrului, a declarat pentru AGERPRES că până sâmbătă la ora 17,00 la nivelul întregii Capitale se înregistraseră peste 900 de donatori.

"Unitățile din spitale sunt tot ale noastre, sunt doar puncte exteriorizate în spitale. Practic se fac analize la noi, pungile se întorc și se prelucrează tot la noi, apoi se întorc la spital. Ei sunt niște puncte în exteriorul Centrului, puncte fixe care ajută să nu se aglomereze Centrul de transfuzii", a explicat ea.

Neagu Florianda a precizat că pe parcursul zilei de sâmbătă și de duminică s-a mobilizat întregul personal al Centrului. De asemenea, mai mulți studenți de la Medicină au venit să doneze sânge, iar apoi au rămas ca voluntari, pentru a-i consilia pe donatori.

"La primă oră, la ora 1,30 noaptea, nu au venit toți, dar pe urmă au venit din proprie inițiativă. Suntem cu toții aici, plus voluntarii, plus studenții de la Medicină, plus elevi de la licee din București", a precizat ea.

A menționat, de asemenea, că deocamdată sângele donat se validează, se prelucrează, urmând ca abia apoi să fie distribuit în spitale, acolo unde este nevoie.

Programul Centrului a început la ora 7,30.

Duminică, la fel ca în cursul zilei de sâmbătă, o echipă de la Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge le oferă celor prezenți sticle cu apă, suc, biscuiți, banane. De asemenea, cei prezenți sunt consiliați, deoarece mulți dintre ei nu știu că trebuie să mănânce și să se hidrateze înainte de a dona sânge. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...