PF Daniel: Dreapta credință și rugăciunea mențin unitatea Bisericii

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat duminică în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea ilfoveană Pasărea, unde a participat la Sfânta Liturghie, informează agenția Basilica a Patriarhiei Române citată de AGERPRES. Conform sursei, în cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Patriarhul României a arătat că din Pericopa Evanghelică citită astăzi, în Duminica a VII-a după Paști numită și a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, de la Sfântul Evanghelist Ioan, ''învățăm îndeosebi că dreapta credință și rugăciunea mențin unitatea Bisericii''.

''Evanghelia de astăzi cuprinde trei mari adevăruri. În primul rând, ea ne arată că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume ca să dăruiască oamenilor viața veșnică. În al doilea rând, Mântuitorul Iisus Hristos descoperă ucenicilor numele lui Dumnezeu, și anume că Dumnezeu este Tatăl unui Fiu Veșnic, nu doar Tată Făcător al cerului și al pământului sau păzitor al poporului ales, ci este Tatăl unui Fiu Veșnic care este Iisus Hristos, Cel ce a devenit Om din iubire pentru oameni și pentru mântuirea lor. Al treilea mare adevăr este rugăciunea pentru unitatea Bisericii, pentru comuniunea desăvârșită a ucenicilor și a credincioșilor lui Hristos, a celor ce cred în El. Aceste trei mari adevăruri sunt împărtășite ucenicilor pentru ca bucuria lui Hristos să fie deplină în ucenicii Săi, după cum se spune la finalul Evangheliei de astăzi. Această bucurie a lui Hristos este deplină când ei păstrează dreapta credință și unitatea Bisericii'', a spus PF Daniel.

Primul Sinod Ecumenic al lumii creștine a avut loc în anul 325 în orașul Niceea, pentru a condamna erezia lui Arie. Sinodul s-a organizat de Sfântul Împărat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfinților Părinți de atunci. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

5 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!