PÎCCJ: Cele zece persoane reținute pentru furturi din autotrenuri, prezentate instanței pentru arestare

PÎCCJ: Cele zece persoane reținute pentru furturi din autotrenuri, prezentate instanței pentru arestare

Cele zece persoane suspectate de furturi din autotrenuri și autoturisme, dar și de tâlhării, reținute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, urmează să fie prezentate, marți, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ilfov.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis marți AGERPRES, au fost reținuți fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat Vasile Măcelaru, Constantin Nedelcu, Daniel Duduianu, Daniel-Valentin Voicu, Georgică Iova, Rolf Vasile Ilie, Lilian-Fănel Gurlea, Alberto Univers Ioniță și Florea Văduva.

Cei nouă sunt acuzați și de dare de mită, furt calificat, tâlhărie calificată și distrugere, uz de fals.

Marian Matei, cel de-al zecelea inculpat, este acuzat de furt calificat sub forma complicității.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2015, pe raza județelor Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Argeș și Dâmbovița, inculpații au comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, inculpații ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar din mers una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren și ar fi sustras bunuri.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, aceștia ar fi profitat de încetinirea mașinilor în trafic prin înțeparea anvelopele mașinilor, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei ar fi sustras genți sau alte bunuri de valoare aflate la vedere.

De asemenea, pentru a-și asigura scăparea și păstrarea bunurilor sustrase ar fi folosit acte de violență asupra unora dintre victime, iar, în anumite cazuri, pentru a-și acoperi activitatea infracțională, fiind opriți în trafic având asupra lor marfa sustrasă, au oferit diverse sume de bani polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea — P.O. Brezoi, aceștia refuzând mita.

Din investigații a reieșit că faptele au fost săvârșite în special în județul Ilfov, pe Drumul Național Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș, Ialomița, Vâlcea.

La activități au participat și luptători din cadrul S.A.S. — DGPMB. În documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 O crimă politică premeditată

5 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…