Pieptea: Instanța nu a comunicat prefectului Capitalei hotărârea de arest preventiv a lui Oprescu

Pieptea: Instanța nu a comunicat prefectului Capitalei hotărârea de arest preventiv a lui Oprescu

Instanța nu a comunicat prefectului Capitalei hotărârea de arest preventiv, în consecință acesta nu poate emite ordinul de constatare a suspendării din funcția de primar a lui Sorin Oprescu, a precizat luni viceprimarul Bucureștiului Cornel Pieptea.

"Din punct de vedere legal, prefectul nu poate emite ordinul de constatare a suspendării până când nu este comunicată de instanță hotărârea de arest preventiv. Nu putem face altceva decât să așteptăm. Dl prefect a luat legătura cu persoanele implicate în această speță și am solicitat ca aceste lucruri să se poată realiza cât mai repede", a declarat Pieptea, la finalul unei ședințe a conducerii PMB, care a avut loc începând cu ora 14,00.

Întrebat dacă este pregătit să preia funcția de primar general interimar, Pieptea a răspuns afirmativ, subliniind că este mai mult tehnocrat. "Sunt pregătit. Nu este un lucru pe care mi-l doresc, condiția mea era mai mult de tehnocrat (...) decât să fiu implicat în activitatea politică", a arătat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria