PMB: 349 de utilaje acționează pentru deszăpezirea Capitalei; nouă oameni ai străzii - duși la adăpost

PMB: 349 de utilaje acționează pentru deszăpezirea Capitalei; nouă oameni ai străzii - duși la adăpost

UPDATE ORA 13.12 Un număr de 349 de utilaje intervin duminică pentru deszăpezire în Capitală, a anunțat Biroul de presă al Primăriei Municipiului București (PMB).

Dintre cele 349 de utilaje, în sectorul 1 acționează 70, în sectorul 2 — 82, în sectorul 3 — 56, în sectorul 4 — 42, în sectorul 5 — 39, iar în sectorul 6 — 60 de utilaje.

Pe străzile principale s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire, se poate circula în condiții de iarnă și se acționează în continuare pe acestea, având în vedere că ninsoarea continuă, precizează sursa citată.

Potrivit Biroului de presă al municipalității, începând cu ora 12,00, operatorilor de deszăpezire li s-a solicit să intervină cu prioritate pe străzile laterale.

Totodată, 487 de persoane fără adăpost sunt cazate în cele două centre al municipalității din zona Berceni, respectiv zona Theodor Pallady. Nouă oameni ai străzii au fost ridicați în noaptea de sâmbătă spre duminică și conduși către adăposturi.

Municipalitatea atrage atenția că se primesc sesizări privind copaci căzuți în București din cauza viscolului, iar Primăria se adresează ADP și ALPAB ca să intervină pentru remedierea situației.

ORA 12.19 Ichim (PMB): Peste 450 de utilaje sunt în dispozitiv în Capitală pentru deszăpezire

Peste 450 de utilaje acționează în Capitală pentru deszăpezire, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim.

''Se intervine pe bulevardele principale pentru a degaja primul strat de zăpadă. În tot Bucureștiul se află în dispozitiv peste 450 de utilaje și toată forța de muncă umană de care dispun operatorii de salubritate'', a spus Ichim.

Potrivit acestuia, până în jurul orei 11,00, când potrivit avertizării meteorologice s-a înregistrat vârful de viscol și de ninsoare abundentă, utilajele au intervenit strict în zonele de urgență majoră — în perimetrul unităților medicale, al celor de intervenție, în zona pasajelor, podurilor și drumurilor în rampă.

''După ora 12,00, când vremea se ameliorează potrivit prognozei meteo, se va reinterveni în forță cu toate utilajele pentru a degaja stratul de zăpadă depus în București'', a precizat Ichim.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...