PNL: Ponta a făcut un abuz fără precedent prin OUG 2/2015

PNL: Ponta a făcut un abuz fără precedent prin OUG 2/2015

Partidul Național Liberal consideră că premierul Victor Ponta "a făcut un abuz fără precedent ascunzând pur și simplu 26 de ordonanțe de urgență într-una singură și a sfidat astfel recomandările Comisiei Europene și pe cele ale Comisiei de la Veneția", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

"Premierul Victor Ponta persistă în practici antidemocratice de eludare a Parlamentului, promovând acte normative în mod netransparent, ce riscă să ofere noi precedente de abuz. El anulează prin acest gest politic toate așa-zisele bunele intenții anunțate chiar în fața Parlamentului despre parteneriatul instituțional. Constatăm din nou că ceea ce spune Victor Ponta diferă în totalitate de ceea ce face Victor Ponta", susține Stroe, în comunicatul citat.

El arată că șeful Guvernului a desconsiderat prin OUG 2/2015 recomandările explicite făcute atât de Comisia Europeană în rapoartele MCV, cât și de Comisia de la Veneția prin reprezentanții săi, care au criticat numărul mare al ordonanțelor de urgențe adoptate de Executiv.

"Modul în care a fost adoptată această ordonanță de urgență trădează aceeași mentalitate toxică a PSD și a lui Victor Ponta, manifestată înainte de alegerile prezidențiale, când Guvernul a permis traseismul aleșilor locali printr-un act care a încălcat principiile statului de drept", spune liberalul.

Ionuț Stroe mai susține că forma în care a fost adoptată OUG 2/2015 face abstracție de normele de tehnică legislativă și principiile constituționale care reglementează procedurile de emitere a actelor guvernamentale.

"PNL sancționează ferm aceste derapaje de la democrație, care nu au precedent nici în practica europeană, și nici măcar în cea românească. Avertizăm că o eventuală decizie de neconstituționalitate pentru OUG 2/2015 ar însemna decredibilizarea completă a acestui Cabinet, fiind a doua astfel de abatere majoră în ultimele luni", mai spune purtătorul de cuvânt al liberalilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…