Polițiștii acuzați că au mușamalizat un accident, sub control judiciar; contestația în cazul lui Piștea se va judeca luni

Polițiștii acuzați că au mușamalizat un accident, sub control judiciar; contestația în cazul lui Piștea se va judeca luni

Polițiștii acuzați că au mușamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră vor fi cercetați sub control judiciar, a decis, marți, Tribunalul București. În cazul lui Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, instanța urmează să judece lunea viitoare contestația Parchetului, cauza fiind disjunsă din lipsă de apărare.

Tribunalul București a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și în cazul celorlalți șase polițiști care inițial au fost lăsați în libertate. De asemenea, instanța a respins contestația lui Marius Maghiari și a menținut față de acesta controlul judiciar, impunându-i suplimentar obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați, cu martorii, cu supecții și cu persoana vătămată pe nicio cale.

Decizia este definitivă.

Pe 1 august, Judecătoria sectorului 1 a decis că Daniel Piștea și alți șapte polițiști de la Brigada Rutieră și Secția 2 din Capitală, acuzați că au încercat să mușamalizeze un accident rutier, vor fi cercetați în libertate.

Magistrații au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt polițiști.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, și Ioan Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, împreună cu alți doi polițiști de la Brigada Rutieră — Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și trei agenți de la Secția 2 de Poliție — Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre sunt acuzați de procurori că au încercat să mușamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina