Ponta, despre pensiile speciale ale senatorilor și deputaților: Parlamentul poate să decidă singur

Ponta, despre pensiile speciale ale senatorilor și deputaților: Parlamentul poate să decidă singur

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a declarat că Parlamentul poate să decidă în privința pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. "Cred ca Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă privește, mai am totuși foarte mult până la încheierea mandatului", a afirmat Ponta, luni, la sediul central al PSD.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri la Parlament, după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat joi pentru AGERPRES unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Potrivit calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...