Ponta: Eliminăm taxele consulare pentru declararea copiilor născuți în străinătate în primele șase luni de la naștere

Ponta: Eliminăm taxele consulare pentru declararea copiilor născuți în străinătate în primele șase luni de la naștere

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că Guvernul va elimina taxele consulare solicitate pentru întocmirea certificatelor de naștere ale copiilor născuți în străinătate, dacă acestea sunt întocmite în termen de șase luni de la naștere.

"Românii care fac procedurile privind certificatele de naștere, timp de șase luni nu plătesc niciun fel de taxe. Dacă șase luni nu vor să îi declare fără niciun fel de taxă, sigur că (plătesc — n.r.) taxa aceea mare care e și azi. Dar eu cred că orice părinte aflat în străinătate în cele șase luni poate să facă procedurile de declarare a copilului și faptul că sunt gratuite față de taxele care se plăteau până acum e un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii", a afirmat prim-ministrul la începutul ședinței de Guvern.

Ponta a anunțat, totodată, că documentele de călătorie pentru copiii de până la șase ani vor fi gratuite. Potrivit lui această decizie a fost luată la insistențele ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!