Ponta, marianoprişanul Europei, îl pârăşte pe Băsescu la ambasadorii UE că atacă independenţa Justiţiei !!!

Ponta, marianoprişanul Europei, îl pârăşte pe Băsescu la ambasadorii UE că atacă independenţa Justiţiei !!!

Victor Ponta, premierul celui mai corupt partid din Europa, care vizitează Moldova, de s-au plictisit şi ăia de el, pentru că în Europa nu-l primeşte nimeni, face pe iubitorul de procurori şi judecători şi-l pârăşte pe Băsescu la ambasadorii UE de la Bucureşti. Ca şi când cineva l-ar băga în seamă. Acest marianoprişan al Europei crede că toată România, şi de ce nu, şi toată Europa, au devenit sclavii mediatici ai RTV Ghiţă şi Antena3. Sau o fi, cum spun unii, că suferă de mari devieri de personalitate? Ultimul lider PSD care a mai făcut un asemenea demers a fost Marian Oprişan. Poate nu întâmplător...

Iată ce a făcut apărătorul lui Duicu, Nicolesu, Voiculescu, Năstase, Nicuşor Constantinescu

"Vă adresez această scrisoare din dorința de a sublinia cât de grav a fost atacul de ieri (n.r. joi) al președintelui Traian Băsescu la adresa independenței Justiției, dar și cu apelul de a interveni public în sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, direct vizat de declarațiile oficiale făcute ieri (n.r. joi) de șeful statului", afirmă Ponta în scrisoare.

El consideră că, în conferința de presă respectivă, Traian Băsescu "a formulat amenințări la adresa unui magistrat, membru al CSM, a folosit cuvinte denigratoare și a criticat în termeni foarte duri activitatea magistraților meniți, prin lege, să vegheze la buna funcționare a Justiției".

"Este un fapt de o gravitate deosebită, care periclitează bunul mers al justiției din ultima vreme și care pune sub semnul întrebării independența acesteia. Consiliul Superior al Magistraturii solicitase, anterior, să fie verificate informațiile difuzate public de către președinte cu privire la un caz important (cazul Microsoft)", se arată în scrisoarea transmisă de Ponta diplomaților străini.

Premierul supune atenției reprezentanților diplomatici afirmațiile făcute joi de președintele Băsescu: "Se pare că sunt magistrați care țin neapărat să facă politică și au ajuns să facă și mai prost decât politicienii. Am înțeles că un domn magistrat a considerat că am afectat justiția pentru că aș fi dat date din dosar. Domnul magistrat minte! Dacă este vreun magistrat în CSM care vrea să facă politică, să intre cinstit în politică și să se lase de calitatea de magistrat. Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât să discrediteze instituția. Nu puteam să trec peste acest incident, pe care îl consider de nedorit, și este o rugăminte: dacă sunt judecători membri în CSM, procurori sau judecători care vor să facă politică, să intre în politică".

"Vă solicit, ținând cont de toate aceste lucruri, să analizați aceste declarații și să transmiteți un mesaj public de susținere a independenței CSM și a Justiției în general. Consiliul Superior al Magistraturii este instituția menită de Constituție să asigure buna funcționare a Justiției, iar astfel de atacuri fără precedent periclitează cu siguranța independența și eficiența sa", se mai arată în scrisoare.

Președintele Consiliului Județean Vrancea a trimis o scrisoare către Parlamentul României, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, Comisia Europeană și Ambasada SUA, în care îi acuză pe procurorii Departamentului Anticorupție că îi „hărțuiesc” pe magistrații care judecă unul dintre dosarele în care este inculpat pentru corupție.

„Cum se poate numi altfel decât tergiversare faptul că în acest dosar politic DNA a făcut nu mai puţin de patru cereri de strămutare, ultima fiind făcută pe 26 august 2014? Când spun că cel care tergiversează procesul politic în care sunt implicat este DNA am dreptate căci, iată, au făcut cea de-a patra cerere de strămutare.

Pentru DNA nu au fost buni judecătorii de pe raza judeţului Vrancea, nici cei de pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi. Acum iată că nu mai sunt buni nici judecătorii de pe raza judeţului Cluj. În data de 21 august 2014, procurorii DNA au cerut recuzarea judecătorului de la Judecătoria Cluj şi, după ce cererea acestora a fost respinsă, au solicitat strămutarea dosarului”, spune Marian Oprișan.

Acesta, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Vrancea, „în calitate de persoană direct interesată în aflarea adevărului”, se întreabă retoric dacă nu cumva toate cererile DNA din acest proces sunt pentru că „procurorii au pe lista lor lideri politici care trebuie condamnați cu orice preț”.









Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”