Ponta: Partidul nu sunt eu, conducerea PSD va decide dacă Dragnea rămâne președinte executiv

Ponta: Partidul nu sunt eu, conducerea PSD va decide dacă Dragnea rămâne președinte executiv

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că partidul nu este el, iar conducerea Partidului Social Democrat (PSD) va decide dacă Liviu Dragnea va rămâne în funcția de președinte executiv al formațiunii. Președintele social-democrat a fost întrebat la România TV dacă Liviu Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltării și președinte executiv al PSD, va rămâne în funcția deținută în formațiunea social-democrată.

"O să vă anunțăm. Nu e funcția mea și partidul nu sunt eu. Partidul sunt foarte mulți oameni care pot să decidă", a mai declarat președintele PSD.

Ponta a adăugat, totodată, că "zilele următoare" va fi făcut anunțul privind nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltării, când va merge la Cotroceni să discute cu șeful statului despre o propunere în acest sens.

Liviu Dragnea a declarat duminică, la postul de televiziune Antena 3, că demisia sa din funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD) poate să pună partidul într-o situație delicată într-un an preelectoral, când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor.

"Nu este ușor. Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, noaptea, ieri toată ziua, astăzi toată ziua, majoritatea — cred că toate organizațiile județene — au transmis comunicate, rezoluții, solicitări, dincolo de telefoane directe și sms-uri, cred că i-au trimis și lui Victor Ponta, că mâine să nu demisionez din funcția de președinte executiv. Demisia mea din funcția de președinte executiv, într-adevăr, poate să pună partidul într-o situație delicată, într-un an preelectoral când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor, când partidul trebuie restructurat și recalibrat și remotivat și reorganizat, pentru a se pune în pregătirea de campanie", a precizat Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că luni mandatul său este "pe masa BPN", cu decizia pe care a anunțat-o, aceea de a demisiona din funcția de președinte executiv al partidului.

Liviu Dragnea a anunțat vineri că a demisionat din funcția de ministru al Administrației Publice și Dezvoltării Regionale și a adăugat că luni își va depune demisia și din funcția de președinte executiv al PSD.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

4 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

5 Irina Rimes, în călduri?