Ponta: Proiectul de lege privind pensiile militarilor vizează îndreptarea unor greșeli din trecut

Ponta: Proiectul de lege privind pensiile militarilor vizează îndreptarea unor greșeli din trecut

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va adopta miercuri proiectul de lege privind pensiile militarilor, insistând asupra faptului că nu este vorba despre pensii speciale, ci de îndreptarea unor greșeli "care s-au făcut în trecut". "Adoptăm astăzi (...) o lege extrem de importantă, care a fost lucrată foarte mult timp: legea pensiilor pentru militari. Nu sunt pensii speciale. (...)

Doar îndreptăm greșelile care s-au făcut în trecut și cred că era necesar acest lucru. Am mai îndreptat pentru militari. Stabilim un sistem foarte clar (...), care este aplicat în toate țările NATO și în toate țările europene și care stabilește o predictibilitate pentru cei care își desfășoară activitatea în serviciul militar al unei țări", a explicat Ponta la începutul ședinței de guvern.

Premierul a afirmat că a dorit să lege adoptarea și trimiterea spre Parlament a actului normativ de Ziua Forțelor Terestre, care este marcată pe 23 aprilie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”