Prahova: Omul de afaceri Gheorghe Ceteraș a fost reținut de DNA

Prahova: Omul de afaceri Gheorghe Ceteraș a fost reținut de DNA

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraș, care a fost audiat miercuri timp de mai multe ore la sediul DNA Ploiești în dosarul în care este implicat și fostul prefect de Buzău Paul Beganu, a fost reținut de procurorii anticorupție.

Avocatul omului de afaceri, Cătălin Dancu, a declarat că procurorii au emis pe numele clientului său ordonanță de reținere, împotriva căreia a depus plângere.

El a susținut că Ceteraș deține toate documentele care atestă legalitatea procedurii de retrocedare și că toate plățile au fost făcute prin bancă. ''Nu cred în ceea ce spun procurorii vizavi de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească. Hotărârea judecătorească a fost verificată de alte două instanțe. Am cerut în mod clar ca pentru milioanele de care se vorbește cu atâta nonșalanță să ni se arate o probă'', a spus Dancu.

Avocatul a precizat că nu știe cine este denunțătorul în acest dosar și nici ce urmărește prin denunțul pe care l-a făcut.

''Nu știu de ce în anul 2014 se discută de legalitatea unor retrocedări din 2011, deci de acum trei ani'', a adăugat Dancu.

Totodată, avocatul omului de afaceri a explicat că el și clientul său nu cunosc procedurile pe care moștenitorul titular le-a făcut înainte de vânzarea drepturilor litigioase.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale față de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader și alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals intelectual și la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader din cadrul Judecătoriei Pătârlagele de luare de mită și abuz în serviciu. În același dosar sunt urmăriți penal Gheorghe Ceteraș, pentru constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență și trei infracțiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la dare de mită, și Ion Irimia, angajat al Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, pentru trafic de influență.

DNA precizează într-un comunicat că procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, județul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obținerea dreptului de proprietate realizându-se în mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au deținut funcții publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmărindu-se punerea în posesie și valorificarea imediată a suprafeței de teren.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale