Prahova: Șeful Poliției Sinaia și un om de afaceri, arestați preventiv

Prahova: Șeful Poliției Sinaia și un om de afaceri, arestați preventiv

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și omul de afaceri pe care acesta îl proteja, Cristian Simion, au fost arestați preventiv joi seară în dosarul de corupție instrumentat de DNA Ploiești. Magistrații Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, decizia nefiind definitivă.

În același dosar este urmărit penal, sub control judiciar, adjunctul șefului Poliției Sinaia, Ionuț Roșca, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și un omul de afaceri Cristian Simion au fost reținuți miercuri seară de procurorii DNA Ploiești.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Marin Tudorică este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în timp ce omul de afaceri Cristian Bogdan Simion este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

În același dosar a mai fost audiat și adjunctul șefului Poliției Sinaia, Ionuț Roșca, acuzat de complicitate la trafic de influență, el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și având obligația de a nu-și exercita funcția de ofițer de poliție judiciară.

Procurorii spun că, începând cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorică, în calitate de comandant al Poliției stațiunii Sinaia, a pretins și primit de la inculpatul Cristian Simion un folos material constând în folosința unui autoturism marca Mercedes, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosința autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

"În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă față de omul de afaceri că are influență asupra unor funcționari publici și i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcționari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri", se arată în comunicatul citat.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorică, prin intermediul inculpatului Ionuț Roșca, a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi.

Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, Ionuț Roșca i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului în cauză.

Totodată, în cursul anului 2010, Marin Tudorică Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective.

Concret, Tudorică este acuzat că a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și că a comercializat aceste apartament prin postarea de anunțuri pe site-urile specializate.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...