Premierul britanic în vizită la București - întâlniri cu președintele Iohannis și prim-ministrul Cioloș

Premierul britanic în vizită la București - întâlniri cu președintele Iohannis și prim-ministrul Cioloș

Prim-ministrul britanic David Cameron se va afla miercuri în vizită la București, urmând să fie primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și să aibă convorbiri, la sediul Guvernului, cu premierul Dacian Cioloș.

* Relații bilaterale între Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și România

David Cameron se va întâlni cu premierul Cioloș, la ora 15,30, la Palatul Victoria, iar la ora 16,45 va fi primit la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, marți, că România dorește rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană , precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părți: atât pentru Londra, cât și pentru Bruxelles.

"România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii", a declarat Cioloș, în cadrul discuțiilor pe care le-a avut marți cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de "reformare sau de adaptare a modului de funcționare a Uniunii Europene" în contextul în care Londra pregătește un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

"Chiar mâine (miercuri — n.r.) o să am o întâlnire cu premierul Cameron, care vizitează și România înaintea acestui Consiliu", a precizat Cioloș. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”