Președintele Iohannis a participat la deschiderea Summitului ONU

Președintele Iohannis a participat la deschiderea Summitului ONU

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a participat vineri la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015. În cadrul acestei reuniuni, Papa Francisc a susținut un discurs.

Șeful statului român a fost însoțit, la deschiderea summitului, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, și de reprezentantul permanent al României la ONU, Ion Jinga.

Președintele Klaus Iohannis efectuează, începând de joi, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

În prima zi a vizitei sale în SUA, Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanți ai sectorului financiar american, ai unor bănci și fonduri de investiții, cu investitori instituționali prezenți și viitori pe piața de capital din România, precum și cu numeroși oameni de afaceri interesați de potențialul investițional oferit de economia României. Printre aceștia s-au numărat reprezentanți ai Morgan Stanley, Eliot, Eaton Vance Management, The Carlyle Group, JP Morgan, Prince Street Capital Management, Franklin Templeton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”