Președintele Iohannis a promulgat nouă legi; 8 mai devine Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

Președintele Iohannis a promulgat nouă legi; 8 mai devine Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, nouă legi, printre care cea privind declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

Legea, finalizată de Parlament în februarie, are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, având drept scop promovarea egalității de șanse între sexe ca parte integrantă a politicii sociale.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Administrația Prezidențială, președintele Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului adițional la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949, referitor la adoptarea unui semn distinctiv adițional (Protocolul III), adoptat la Geneva, la 8 decembrie 2005, decretul pentru promulgarea legii privind instituirea zilei de 28 iulie — Ziua Națională a Ambulanței din România și decretul privind promulgarea legii pentru declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

Președintele Klaus Iohannis a mai semnat și decretele de promulgare a: Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 52/2014 privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru interpretarea unor prevederi legale; Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2011 pentru protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor privind dobândirea dreptului de folosință pe o perioadă determinată a unuia sau a mai multor spații de cazare, a contractelor pe termen lung privind dobândirea unor beneficii pentru produsele de vacanță, a contractelor de revânzare, precum și a contractelor de schimb; Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 30/2014 privind modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală; Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21/2014 pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a semnat, de asemenea, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 53/2014 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 24/2010 privind controlul operațiunilor care fac parte din sistemul de finanțare prin Fondul European de Garantare Agricolă, precum și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 113/2013 privind unele măsuri bugetare și pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”