Președintele Iohannis are marți a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale

Președintele Iohannis are marți a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale

Președintele Klaus Iohannis va avea marți cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale în vederea desemnării premierului.

Consultările vor începe marți de la ora 11,00 cu reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) și vor continua cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) de la ora 11,30, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) de la ora 12,00 și grupul parlamentar al minorităților naționale de la ora 12,30.

Luni, șeful statului a avut consultări cu PSD și PNL.

PSD a propus varianta ca Liviu Voinea să fie desemnat premier și un guvern politic. Președintele social-democraților și-a exprimat speranța că propunerea viceguvernatorului BNR pentru funcția de prim-ministru va fi susținută de colegii din coaliția de guvernare.

În schimb, PNL a precizat că este de acord cu varianta unui guvern și a unui premier tehnocrat, așa cum a propus președintele Klaus Iohannis.

Liberalii au renunțat la ideea organizării de alegeri anticipate în contextul în care majoritatea partidelor parlamentare nu au fost de acord.

Șeful statului a avut săptămâna trecută prima rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării premierului.

Prim-ministrul Victor Ponta a demisionat săptămâna trecută din funcție. Șeful statului a semnat joia trecută decretul prin care a luat act de demisia acestuia. Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /