Președintele Iohannis, primit cu aplauze de românii din Germania și cu un tricou cu Bayern Munchen

Președintele Iohannis, primit cu aplauze de românii din Germania și cu un tricou cu Bayern Munchen

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, cu aplauze de reprezentanții comunității de români din Germania, cu care a discutat, a făcut fotografii, iar din partea unuia a primit în dar un tricou al echipei de fotbal Bayern Munchen.

"Este o mare bucurie pentru mine să pot să fiu în această seară aici, împreună cu dumneavoastră. Este o întâlnire multașteptată, cel puțin din partea mea, și sunt foarte bucuros că ați venit în număr așa de mare, unii de mai aproape, alții de mai departe, mă bucur de prezența fiecăruia dintre dumneavoastră", le-a spus șeful statului celor aproximativ 300 de români prezenți la Ambasada României în Germania.

El le-a transmis acestora că anul trecut, pe 16 noiembrie, alături de celelalte comunități din diaspora, au făcut posibil "triumful democrației", fapt ce a stârnit din nou aplauzele celor prezenți.

"Nu mă refer la rezultatul în sine al alegerilor, ci la dovada vie că fiecare vot contează, că fiecare cetățean are un cuvânt de spus și poate decide viitorul României. Folosesc această ocazie să vă mulțumesc pentru determinarea extraordinară de care ați dat dovadă și pentru faptul că în locul renunțării ați ales implicarea, încrezători că puteți schimba starea lucrurilor de acasă", a afirmat președintele Iohannis.

Șeful statului le-a spus celor prezenți că "dau valoare națiunii noastre prin seriozitatea, eficiența și profesionalismul cu care își desfășoară activitatea în toate domeniile".

"Fiecare dintre dumneavoastră sunteți ambasadorii României și prin tot ceea ce faceți construiți un renume al țării noastre. Îmi doresc ca ceea ce vă spun acum să ajungă la cât mai mulți compatrioți de-ai noștri care trăiesc aici, în Germania. Alături de românii din țară, cu toții ați dat șansa României la un altfel de viitor", a declarat Iohannis.

În final, el i-a încurajat pe românii din Germania să continue cu aceeași determinare lucrurile bune pe care le fac pentru comunitatea în care trăiesc și pentru România.

După discurs, președintele Iohannis a primit din partea unui român stabilit în Germania un tricou cu Bayern Munchen, iar apoi însoțit de soția sa, Carmen, a mers în rândul celor prezenți cu care s-a fotografiat și a purtat scurte discuții. Și soția sa a făcut poze cu cei prezenți, cât și cu jurnaliștii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…