Președintele Iohannis se întâlnește marți, la Cotroceni, cu omologul său polonez

Președintele Iohannis se întâlnește marți, la Cotroceni, cu omologul său polonez

Președintele Klaus Iohannis îl primește marți, la Palatul Cotroceni, pe omologul său polonez, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România, potrivit Administrației Prezidențiale. Șeful statului îl va primi pe președintele Poloniei marți, la ora 10,00, pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni. Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale, iar la ora 12,00 vor susține o declarație comună de presă.

Președintele Poloniei se va întâlni marți și cu premierul Victor Ponta.

Andrzej Duda va coprezida, alături de președintele Klaus Iohannis, reuniunea la nivel înalt a statelor din Europa Centrală și de Est, la care va participa și secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, și care va avea loc pe 4 noiembrie la Palatul Cotroceni.

La eveniment vor participa și președinții Bulgariei, Rosen Plevneliev, Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, Republicii Letonia, Raimonds Vejonis, Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, Republicii Slovace, Andrej Kiska, Ungariei, Ader Janos, și președintele Camerei Deputaților a Republicii Cehe, Jan Hamacek.

Pe 12 martie, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Varșovia, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convenit cu omologul său polonez de la acea dată, Bronislaw Komorowski, organizarea la București în toamna acestui an a unei noi ediții a întâlnirii șefilor de stat din regiune pentru pregătirea summitului NATO care va avea loc la Varșovia în 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății