Președintele Iohannis și premierul Cioloș, invitați de Ziua Unirii la Focșani

Președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și șefii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea, au fost invitați de autoritățile vrâncene să participe la manifestările ce vor avea loc în Piața Unirii din Focșani, pe 24 ianuarie, la împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și prefectul Nicușor Halici au trimis invitații similare și miniștrilor din Guvernul Cioloș, membrilor Curții Constituționale, Consiliului Superior al Magistraturii, ambasadorilor acreditați în România, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, precum și președinților de consilii județene.

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române va începe în Focșani pe 24 ianuarie, la ora 15,30, cu o scenetă dedicată 'Micii Uniri', va continua cu alocuțiunile oficialităților administrației publice centrale și locale iar, la final, invitații și publicul vrâncean urmează a se prinde în Hora Unirii.

Legea pentru declararea zilei de 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române a fost adoptată în 3 decembrie 2014 drept drept zi de sărbătoare națională de Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional, cu 276 de voturi 'pentru', 4 'împotriva' și 11 abțineri.

"Era firesc un asemenea demers, având în vedere că Unirea Principatelor Române, prin actul de la 24 ianuarie din Focșani, a declanșat procesul istoric care a dus la România Mare în data de 1 decembrie 1918, constituită tot după evenimente istorice petrecute pe teritoriul Vrancei în 1917. A fost, așadar, voința vrâncenilor în special și a românilor în general ca ziua de 24 ianuarie să devină sărbătoare națională. Acum este menirea noastră să marcăm cum se cuvine, prin unire de spirit și bucurie în suflete, evenimentul", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …