Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere de lucru cu președintele Austriei, Heinz Fischer

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere de lucru cu președintele Austriei, Heinz Fischer

Președintele Klaus Iohannis a avut, duminică, la Salzburg, o întrevedere de lucru cu președintele Austriei, Heinz Fischer, informează un comunicat de presă remis AGERPRES. Potrivit sursei citate, cei doi șefi de stat au abordat, în timpul discuțiilor purtate, teme de actualitate ale agendei europene și internaționale.

"Referitor la problematica europeană, cei doi președinți au evidențiat interesul de intensificare a cooperării și coordonării  pe teme de interes regional, în perspectiva deținerii succesive de către Austria și România a președinției Consiliului UE, în 2019. A fost subliniată și dorința de a dinamiza colaborarea în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și în regiunea Balcanilor de Vest", se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, președinții Klaus Iohannis și Heinz Fuscher au avut un schimb de opinii și cu privire la evoluția relațiilor bilaterale, exprimându-și astfel "satisfacția pentru nivelul foarte bun al dialogului și cooperării pe multiple planuri între România și Austria, precum și dorința de consolidare, în continuare, a acestora".

Întrevederea a avut loc cu ocazia participării președintelui României la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski