Președintelui Timofti i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Suceava în prezența lui Iohannis

Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i s-a conferit, marți, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ''Ștefan cel Mare'' Suceava (USV), la ceremonie participând și omologul său din România, Klaus Iohannis.

La manifestarea găzduită de Auditoriumul ''Joseph Schmidt'' au luat parte 21 de rectori din țară, ÎPS Pimen, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, parlamentari, universitari suceveni, directori de deconcentrate din județ și personalități ale lumii științifice.

Titlul de Doctor Honoris Causa i s-a acordat președintelui Republicii Moldova pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relațiilor dintre Republica Moldova și România, precum și pentru atenția pe care o acordă educației și formării tinerei generații.

Rectorul USV, prof.univ.dr.ing Valentin Popa, care a citit Laudatio în deschiderea ceremoniei, a subliniat că evenimentul de la universitate la care participă cei doi șefi de stat ''este o zi istorică pentru universitatea suceveană și pentru învățământul românesc'', fiind o premieră în România.

Popa a precizat că USV este prima universitate românească vizitată de Nicolae Timofti, iar Klaus Iohannis este la cea dintâi vizită într-o universitate din țară de când a preluat oficial mandatul de președinte. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul