Președintelui Timofti i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Suceava în prezența lui Iohannis

Președintelui Timofti i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Suceava în prezența lui Iohannis

Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i s-a conferit, marți, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ''Ștefan cel Mare'' Suceava (USV), la ceremonie participând și omologul său din România, Klaus Iohannis.

La manifestarea găzduită de Auditoriumul ''Joseph Schmidt'' au luat parte 21 de rectori din țară, ÎPS Pimen, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, parlamentari, universitari suceveni, directori de deconcentrate din județ și personalități ale lumii științifice.

Titlul de Doctor Honoris Causa i s-a acordat președintelui Republicii Moldova pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relațiilor dintre Republica Moldova și România, precum și pentru atenția pe care o acordă educației și formării tinerei generații.

Rectorul USV, prof.univ.dr.ing Valentin Popa, care a citit Laudatio în deschiderea ceremoniei, a subliniat că evenimentul de la universitate la care participă cei doi șefi de stat ''este o zi istorică pentru universitatea suceveană și pentru învățământul românesc'', fiind o premieră în România.

Popa a precizat că USV este prima universitate românească vizitată de Nicolae Timofti, iar Klaus Iohannis este la cea dintâi vizită într-o universitate din țară de când a preluat oficial mandatul de președinte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…