Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică, joi, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia șeful statului român l-a felicitat pe interlocutorul său "pentru alegerea în calitate de președinte al Italiei și și-a exprimat dorința aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, construit pe o relație lungă și solidă".

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis joi AGERPRES, cei doi au subliniat că "prezența unei importante comunități românești în Italia și a unei puternice comunități de afaceri italiene în România conferă acestei relații o dimensiune specială".

"Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că una dintre prioritățile sale imediate este de a cunoaște reprezentanți ai comunității române din Italia și că își dorește găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor și italienilor, cetățeni cu drepturi egale în Europa", se mai arată în comunicatul citat.

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a depus marți jurământul oficial în fața Parlamentului pentru un mandat de șapte ani, pronunțând formula tradițională de respectare a Constituției, după alegerea sa în această funcție, sâmbătă, de către parlamentari și reprezentanți regionali, relatează AFP.

În vârstă de 73 de ani, Mattarella devine astfel cel de-al 12-lea președinte al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Acest mesaj va produce un cutremur în România

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…