Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică, joi, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia șeful statului român l-a felicitat pe interlocutorul său "pentru alegerea în calitate de președinte al Italiei și și-a exprimat dorința aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, construit pe o relație lungă și solidă".

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis joi AGERPRES, cei doi au subliniat că "prezența unei importante comunități românești în Italia și a unei puternice comunități de afaceri italiene în România conferă acestei relații o dimensiune specială".

"Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că una dintre prioritățile sale imediate este de a cunoaște reprezentanți ai comunității române din Italia și că își dorește găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor și italienilor, cetățeni cu drepturi egale în Europa", se mai arată în comunicatul citat.

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a depus marți jurământul oficial în fața Parlamentului pentru un mandat de șapte ani, pronunțând formula tradițională de respectare a Constituției, după alegerea sa în această funcție, sâmbătă, de către parlamentari și reprezentanți regionali, relatează AFP.

În vârstă de 73 de ani, Mattarella devine astfel cel de-al 12-lea președinte al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

3 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

4 Judecați voi / A manipulat Recorder? Manipulează omul PNL?

5 Camionagiu român jefuit, răpit şi torturat de „Îngerul Dulce”