Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică, joi, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia șeful statului român l-a felicitat pe interlocutorul său "pentru alegerea în calitate de președinte al Italiei și și-a exprimat dorința aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, construit pe o relație lungă și solidă".

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis joi AGERPRES, cei doi au subliniat că "prezența unei importante comunități românești în Italia și a unei puternice comunități de afaceri italiene în România conferă acestei relații o dimensiune specială".

"Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că una dintre prioritățile sale imediate este de a cunoaște reprezentanți ai comunității române din Italia și că își dorește găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor și italienilor, cetățeni cu drepturi egale în Europa", se mai arată în comunicatul citat.

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a depus marți jurământul oficial în fața Parlamentului pentru un mandat de șapte ani, pronunțând formula tradițională de respectare a Constituției, după alegerea sa în această funcție, sâmbătă, de către parlamentari și reprezentanți regionali, relatează AFP.

În vârstă de 73 de ani, Mattarella devine astfel cel de-al 12-lea președinte al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 3.000 de „speciali” nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei …

2 Așa o fi?

3 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…

4 ULTIMA ORĂ Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săp…

5 Ce Rafila, ce Cercel! / „Nicu Garaj”, soluția PSD pentru Sănătate