Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președinție: Convorbire telefonică a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică, joi, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia șeful statului român l-a felicitat pe interlocutorul său "pentru alegerea în calitate de președinte al Italiei și și-a exprimat dorința aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, construit pe o relație lungă și solidă".

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis joi AGERPRES, cei doi au subliniat că "prezența unei importante comunități românești în Italia și a unei puternice comunități de afaceri italiene în România conferă acestei relații o dimensiune specială".

"Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că una dintre prioritățile sale imediate este de a cunoaște reprezentanți ai comunității române din Italia și că își dorește găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor și italienilor, cetățeni cu drepturi egale în Europa", se mai arată în comunicatul citat.

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a depus marți jurământul oficial în fața Parlamentului pentru un mandat de șapte ani, pronunțând formula tradițională de respectare a Constituției, după alegerea sa în această funcție, sâmbătă, de către parlamentari și reprezentanți regionali, relatează AFP.

În vârstă de 73 de ani, Mattarella devine astfel cel de-al 12-lea președinte al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...