Presupusul mituitor al lui Traian Berbeceanu a ajuns în arest

Presupusul mituitor al lui Traian Berbeceanu a ajuns în arest

Procurorii DIICOT - divizia centrală i-au reținut joi-seară pe soții Anca și Gheorghe Rusu, acuzați că i-ar fi oferit fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, mită un autoturism Volkswagen Passat, în valoare de aproximativ 20.000. Cei doi vor fi prezentați astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.
Reținerea soților Rusu vine după ce, vinerea trecută, Berbeceanu a fost chemat la București pentru a i se aduce la cunoștință noi acuzații, respectiv spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată și complicitate la infracțiunea de delapidare, în dosarul deschis anul trecut în care a fost acuzat de sprijinirea unui grup infracțional.
Potrivit procurorilor, Berbeceanu (la acel moment ofițer de poliție judiciară și șef al BCCO Alba) a primit în 2011 automobilul, în schimbul căruia trebuia să furnizeze date și informații privitoare la cercetarea grupului infracțional din care presupușii mituitori făceau parte. Anchetatorii mai susțin că Gheorghe Rusu, ajutat de Anca Rusu și Traian Berbeceanu, a disimulat adevărata natură a circulației automobilului, creându-se aparența transmiterii bunului din patrimoniul SC „U” SRL către Berbeceanu în temeiul unei convenții oneroase translative de proprietate, materializate prin perfectarea unor înscrisuri falsificate, în realitate autoturismul fiind remis cu titlu gratuit ca obiect al infracțiunii de dare de mită.
Vineri, 16 mai, după întâlnirea cu procurorii, Traian Berbeceanu declara că totul este „o eroare totală” și că autoturismul în discuție a fost procurat legal, printr-un schimb cu o achitare de diferență, autoturismul fiind cumpărat în urma unui anunț de pe un site specializat.
Reamintim, Berbeceanu a fost reținut în toamna anului trecut urmare a cercetărilor în acest dosar în care săptămâna trecută acuzațiile au fost extinse. A stat în arest 33 de zile. Procurorii DNA au început însă propriile cercetări într-un dosar în care, la acest moment, trei persoane (MUREȘAN IOAN, procuror șef al DIICOT – ST Alba, MUNTEAN ALIN, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba și CEAN NICOLAIE, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba) sunt cercetate sub control judiciar pentru că ar fi încercat să falsifice probele în baza cărora fostul șef al BCCO a fost reținut.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria