Prima TV şi-a cerut insolvenţa

Prima TV şi-a cerut insolvenţa

Televiziunea generalistă Prima TV, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, şi-a cerut insolvenţa, printr-un dosar înregistrat recent la Tribunalul Bucureşti. Dosarul prin care societatea Prima Broadcasting Group SRL, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Prima TV, şi-a cerut falimentul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, pe 6 august.

Materia procesului este "faliment", iar obiectul este "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014 rep. cf. disp. art. 114 indice 22 alin 1 din ROIJ". Primul termen în acest dosar este programat pe 3 septembrie, potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Pe de altă parte, un alt dosar înregistrat de Prima Broadcasting Group SRL la Tribunalul Bucureşti pe 6 august are ca obiect "suspendare executare cerere de suspendare provizorie a executărilor silite". În acest dosar nu a fost stabilit încă un termen de judecare.

Asociatul unic al societăţii Prima Broadcasting Group SRL, care deţine licenţa Prima TV, este Graffiti Red SRL, care, la rândul său, are următorii asociaţi: Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA - 95% şi Diana Toboşaru - 5%. Asociatul unic al Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA este Cristian Burci, potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Omul de afaceri Cristian Burci deţine televiziunea Prima TV de la sfârşitul anului 2013, când a preluat-o de la grupul german de media ProSiebenSat.1, potrivit unui anunţ făcut de această companie pe 23 decembrie 2013 şi citat la momentul respectiv de broadbandtvnews.com.

Conform sursei citate, ProSiebenSat.1 a vândut la momentul respectiv şi televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM, pe care le deţinea pe piaţa audiovizualului din România, companiei Antenna Group din Grecia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale