Primarul din Băile Herculane, în arest la domiciliu

Primarul din Băile Herculane, în arest la domiciliu

Judecatorii de la Tribunalul Caras-Severin au respins cererea procurorilor de arestare preventiva a primarului din orasul Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, urmand ca acesta sa stea in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu, transmite Agerpres. Tot in arest la domiciliu va sta si Aurelia Dumitrache, secretar al Primariei Baile Herculane.

Cei doi au fost retinuti vineri de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, primarul Nicusor Vasilescu fiind acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 acte materiale), iar Aurelia Dumitrache de complicitate la aceasta infractiune.

In referatul cu propunere de arestare intocmit de procurori s-a retinut faptul ca Nicusor Vasilescu si Aurelia Dumitrache au instrainat, la preturi subevaluate si fara respectarea prevederilor legale, mai multe imobile apartinand orasului Baile Herculane.

Pe 24 iulie, procurorii si ofiteri ai DGA au efectuat perchezitii la Primaria orasului Baile Herculane, dar si la sediile unor societati comerciale si la domiciliul unor persoane fizice din Caras-Severin si municipiului Bucuresti.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria