Primarul din Beiuș, trimis în judecată în al doilea dosar de corupție

Primarul din Beiuș, trimis în judecată în al doilea dosar de corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată pe primarul din Beiuș, Adrian Nicolae Domocoș, în al doilea dosar de corupție, în care este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și conflict de interese.

În același dosar au fost deferiți justiției Vasile Lucuț, administrator al SC Unicarm SRL, Ioan Ușvat, șef al compartimentului de urbanism din cadrul Primăriei Beiuș.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada octombrie 2010 — aprilie 2012, Adrian Domocoș a pretins și a primit suma totală de 59.000 lei de la Vasile Lucuț, pentru a elibera în mod ilegal o autorizație de construire, având ca obiect construirea unui magazin universal în municipiul Beiuș, aparținând SC Unicarm SRL.

În aceeași perioadă, primarul, cu ajutorul lui Vasile Lucuț și prin intermediul firmei administrate de acesta, a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 59.000 lei, primită cu titlu de mită, prin încheierea unor contracte de sponsorizare între SC Unicarm SRL și Asociația "Fortuna" Beiuș, al cărei președinte este și în prezent Adrian Domocoș.

De asemenea, în perioada octombrie — noiembrie 2010, Adrian Domocoș și Ioan Ușvat, în calitate de șef al compartimentului de urbanism din cadrul Primăriei Beiuș, deși cunoșteau faptul că SC Unicarm SRL nu deținea autorizație de construire pentru magazinul situat în municipiul Beiuș, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu, nu au luat măsurile necesare pentru sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, decât după ce Primăria Beiuș a fost somată în acest sens de către Inspectoratul Teritorial în Construcții Bihor.

După această somație, la data de 12 noiembrie 2010, inculpații au emis ilegal autorizația de construire, deși nu exista acordul de mediu și acordul proprietarilor vecini afectați.

În luna noiembrie 2010, primarul Domocoș a acceptat ca pe o suprafață de 470 mp din domeniul public al municipiului Beiuș să fie construită o parcare necesară funcționării magazinului aparținând SC Unicarm SRL, fără să fi fost încheiat vreun contract de concesiune sau închiriere și fără plată, cauzând un prejudiciu bugetului local al municipiului Beiuș, în cuantum de 84.600 lei (până în prezent).

De asemenea, în perioada martie 2009 — decembrie 2012, Adrian Domocoș, în calitate de președinte al Asociației "Fortuna" Beiuș, a obținut cu titlu de sponsorizare, de la mai multe societăți comerciale, sume de bani și mobilier în valoare totală de 105.011 lei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile aparținând primarului Domocoș.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bihor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro