Primarul municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, reţinut pentru fapte de corupţie

Primarul municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, reţinut pentru fapte de corupţie

Primarul municipiului Beiuş, Adrian Domocoş (PNL), a fost reţinut, luni, de procurorii DNA Oradea, într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind un contract încheiat de municipalitate cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Adrian Domocoş a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, într-un dosar care vizează fapte de corupţie referitoare la un contract încheiat de Primăria Beiuş cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea, în care mai sunt cercetaţi şi reprezentanţi ai Episcopiei şi funcţionari publici.

Potrivit unor surse judiciare, Domocoş a fost chemat la audieri la sediul DNA Oradea luni dimineaţă, fiind reţinut după opt ore. În paralel, procurorii au descins la sediul Primăriei Beiuş, de unde au ridicat mai multe documente.

Procurorii DNA Oradea au făcut percheziţii la sediul Primăriei Beiuş şi în luna septembrie a acestui an, în legătură cu contracte de achiziţii publice. Atunci, anchetatorii au descins şi la locuinţele unor funcţionari ai primăriei, precum şi domiciliul primarului Adrian Domocoş.

În septembrie, a fost pentru a treia oară, în decurs de doi ani, când DNA Oradea a făcut percheziţii la Primăria Beiuş. În septembrie 2012, procurorii au percheziţionat biroul primarului Adrian Domocoş şi locuinţa acestuia, ridicând mai multe documente şi unităţi de calculator. Ulterior, Domocoş a fost pus sub învinuire pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat de colectarea unor sume de bani de la diverse societăţi comerciale, prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale.

Procurorii au descoperit că fundaţia al cărei preşedinte este chiar primarul municipiului, Asociaţia Fortuna Beiuş, a beneficiat de sponsorizări de la mai mulţi investitori care aveau nevoie de autorizaţii de la primărie, printre aceştia numărându-se şi patronul firmei Unicarm, care a ridicat în centrul Beiuşului un magazin fără a avea autorizaţie de construcţie.

În 13 martie 2013, tot însoţiţi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii DNA Oradea au percheziţionat mai multe birouri din Primăria Beiuş, dar şi locuinţa edilului, într-un dosar vizând un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, bani plătiţi firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrări de construcţii contractate cu primăria, dar neexecutate. În acest dosar, 17 persoane, între care şi primarul Adrian Domocoş, au fost trimise în judecată, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Presa locală a relatat că, de-a lungul vremii, Domocoş a fost implicat în mai multe scandaluri, din cauza unor acuzaţii de abuz şi corupţie, fiind suspectat că ar fi influenţat şi condiţionat acordarea unor contracte publice.

Adrian Domocoş, preşedintele PNL Beiuş, a fost ales primar al municipiului Beiuş în 2008, înainte fiind consilier judeţean, tot pe listele PNL Bihor, şi director al sucursalei Bihor a Loteriei Române. În 2012, el a obţinut un nou mandat de primar.

 



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro