Primarul Slatinei rămâne în AREST la domiciliu

Primarul Slatinei rămâne în AREST la domiciliu

Magistraţii Curţii Supreme au respins, marţi, contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Minel Prina, primarul Slatinei, să rămână în arest la domiciliu. Decizia luată în urmă cu mai bine de o săptămână a fost păstrată şi în cazul lui Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, care rămâne în arest preventiv.

Prina şi Şuşală sunt cercetaţi în acelaşi dosar în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, Darius Vâlcov, pe vremea când era primar al Slatinei, a favorizat firma omului de afaceri bucureştean Theodor Berna, SC Tehnologica Radion SRL, pentru câştigarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal în Slatina, Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt. Omul de afaceri bucureştean, fost consilier al lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primar al Capitalei, a fost arestat în vara anului trecut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

 Şi în cazul lui Minel Prina denunţător este tot Theodor Berna. Acesta spune că în 2012, când firma sa a început să aibă probleme şi nu mai putut da bani gheaţă, Darius Vâlcov l-a pus în legătură cu Minel Prina, care ar fi hotărât ca diferenţele de bani să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens.

 În cursul nopţii de vineri, 13 martie, primarul Slatinei, Minel Prina, şi administratorul Imobiliare Consloc, Lucian Şuşală, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Prina este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, iar Şuşală de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de cei doi, audiaţi au fost şi oamenii de afaceri Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu, faţă de care procurorii DNA au dispus cercetarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…