Primarul unei comune din Bihor, declarat în conflict de interese de ANI

Primarul unei comune din Bihor, declarat în conflict de interese de ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Adrian Mates, primar al comunei Bratca, judetul Bihor, dupa ce acesta a acordat indirect contracte din bani publici unor firme detinute de el si sotia sa, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Adrian Mates a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, in calitate de primar, a participat indirect la realizarea unui profit pentru SC Mirada Trade SRL si SC Extracalcar SRL, societati in cadrul carora detine calitatea de asociat, iar sotia acestuia detine calitatea de asociat si functia de administrator.

Initial, Primaria comunei Bratca a incheiat si derulat contracte comerciale cu SC Bobi&Diana Trans SRL in valoare de aproximativ 543.904 lei.

Ulterior, in scopul realizarii obiectului contractelor respective, societatea comerciala a subcontractat si derulat contracte cu societatile comerciale in cadrul carora Adrian Mates detine calitatea de asociat, iar sotia acestuia detine calitatea de asociat si functia de administrator (Mirada Trade SRL si SC Extracalcar SRL).

Astfel, potrivit ANI, Adrian Mates a incalcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, conform carora "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei