Primul termen al apelului fostului torționar Vișinescu, miercuri la Instanța supremă

Primul termen al apelului fostului torționar Vișinescu, miercuri la Instanța supremă

Instanța supremă a stabilit termen pentru miercuri în apelul declarat de fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase.

În luna octombrie, Vișinescu solicitase un nou termen pentru a-și angaja un avocat .

Alexandru Vișinescu a fost condamnat de Curtea de Apel București, pe 24 iulie, la 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase. Instanța a mai dispus degradarea militară a acestuia.

De asemenea, el a fost obligat de instanță să plătească, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat, după cum urmează: Nicoleta Eremia — 50.000 euro, Elena Iacob — 100.000 euro și Anca Cernea — 150.000 euro.

În plus, Vișinescu trebuie să plătească statului român cheltuieli judiciare în cuantum de 25.000 lei.

Judecătorii au dispus și menținerea sechestrului asigurător pus anterior pe un imobil și acțiuni la SIF-uri deținute de Vișinescu.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel București a fost atacată cu apel la ÎCCJ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...