Proasta lu' Ponta trage rău/Cosmin Iuliu Şerbănescu, prodecanul ASE, săltat pentru mită, din birou, în timp ce vorbea cu ministrul finanţelor, Ioana Petrescu/Şerbănescu a fost reţinut pentru 24 de ore

Proasta lu' Ponta trage rău/Cosmin Iuliu Şerbănescu, prodecanul ASE, săltat pentru mită, din birou, în timp ce vorbea cu ministrul finanţelor, Ioana Petrescu/Şerbănescu a fost reţinut pentru 24 de ore

Proasta lu' Ponta trage rău. Cosmin Iuliu Şerbănescu, prodecanul ASE, a fost săltat, pentru mită, din birou, în timp ce vorbea cu ministrul finanţelor, Ioana Petrescu.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanţa din 18.07.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă deŞerbănescu Iuliu Cosmin sub aspectul săvârșirii a 6 infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins și primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei și 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuțiilor de serviciu. Astfel, le-a oferit acestora lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență. De asemenea, inculpatul a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență.

Inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţia Română a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, la locuinţa unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universităţi de stat din Bucureşti, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul unităţii de învăţământ superior.

"În cauză sunt efectuate cercetări faţă de opt suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă (1), respectiv dare de mită şi cumpărare de influenţă (7)", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că prodecanul este Iuliu Cosmin Şerbănescu, locuinţa acestuia şi biroul de la ASE fiind percheziţionate.


Conform surselor citate, Şerbănescu ar fi luat de la studenţi între 400 de lei şi 500 de euro, pentru lucrări de licenţă. Şerbănescu mai este suspectat şi de faptul că intervenea pe lângă comisia de licenţă pentru ca studenţii de la care ar fi luat bani să ia examenul.

Poliţia Română a mai arătat că în acest caz au fost emise şi vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

La percheziţii participă 18 ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, trei specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi o echipă SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...