Procurorii cercetează conflictul dintre polițiști locali din sectorul 1 și un grup de tineri

Procurorii cercetează conflictul dintre polițiști locali din sectorul 1 și un grup de tineri

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 fac cercetări în cazul conflictului dintre polițiști locali din sectorul 1 și un grup de tineri, ce a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Arthur Verona din București, au declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanți ai Poliției Capitalei.

Potrivit acestora, duminica trecută, în jurul orei 1,00, Poliția Capitalei a primit un apel la 112, în care se reclama un conflict între mai mulți tineri și agenți de la Poliția Locală, iar din primele date a reieșit faptul că polițiștii locali ar fi oprit un grup de tineri să îi legitimeze.

"A avut loc un schimb de replici un pic mai dure referitor la modul în care tinerii nu au dorit să se legitimeze. Unul dintre agenți declară că ar fi fost lovit la nivelul capului cu o sticlă, de asemenea, unul dintre tineri afirmă că s-ar fi folosit armamentul din dotarea Poliției Locale împotriva sa cu precizarea că agenții locali nu au în dotare pistoale letale, ci din acelea cu încărcătură cu bile de cauciuc. Au fost conduși la sediul Secției 1 Poliție, unde s-au făcut audierile, iar la Spitalul Floreasca li s-au acordat îngrijiri medicale", au declarat sursele citate.

Conform acestora, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 fac cercetări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de ultraj și abuz în serviciu, iar pistoalele din dotarea polițiștilor locali au fost ridicate pentru a fi expertizate.

Un polițist local a fost lovit cu o sticlă în cap de un bărbat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Arthur Verona, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim.

"Un echipaj de la Poliție a interceptat un grup de persoane în stare de ebrietate. Una dintre persoane a aruncat cu o sticlă în capul polițistului, apoi persoana respectivă a fost imobilizată și dusă la secție", a spus Ichim. Potrivit acestuia, atât polițistul, cât și bărbatul au suferit ușoare leziuni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…